diumenge, 28 d’octubre del 2012

Como l'estrès i la depressió encolleixen el cervell


La depressió major i el estrès crònic poden causar pèrdua del volumen cerebral. Ara han descobert la reo d’aquest fet: un interruptor genètic que origina la pèrdua de connexions cerebrals en els humans i depressió en models animals.

Aquest interruptor genètic reprimeix l’expressió de varios gens necessaris per a la formació de connexions sinàptiques entre neurones, lo que a la vegada podria perdre massa cerebral.
L’equip de Ronald Duman en la Universitat de Yale en New Haven (Estats Units), va analitzar teixits donats un banc de cervells especialitzat de pacients deprimits i no deprimits i va intentar allar diferents patrons d’activació de gens. Els cervells dels pacients deprimits van mostrar nivells mes baixos d’expressió per a conformar l’estructura de la sinapsis i el seu funcionament.

Els investigadors també descobriren que un factor de transcripció anomenat GATA1 podia regular almenys cinc d’aquests gens en els experiments. Quan s’activava la transcripció, els roedors presentaven símptomes similars als de la depressió i van concloure que el GATA1 esta implicat no sols amb la pèrdua de connexions entre neurones sino en els símptomes de depressió.

Duman i els seus col•laboradors creuen que les variants genètiques del GATA1 podrien algun dia ajudar a distingir persones amb risc de tenir depressió o sofrir sensibilitat excessiva al estrès. Esperen que millorant les connexions sinàptiques, ja siga amb nous medicaments o teràpies millor orientades siga possible que els tractaments siguin mes eficaços.

Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Noticia relacionada 3




1 comentari:

  1. Aquesta noticia m'ha resultat molt interessant ja que la informació que conté la crec important.
    A aquests temps pense que molta gent pot padeixer depressió, pot ser no greu, però si amb cap estat anímic normal.
    Allò de que s'encongeixi el cervell ho veig relativament suposable ja que el cervell està molt més ocupat amb altres assumptes, o té coses amb molt més de pes per eixa persona peró amb aquest descobriment ja comprovat crec que es pot fer més fàcil el que es puga remeiar o intentar trobar alguna solució.
    He trobat un documental de tve on parla i exposa la depressió, és algo llarg però hi val la pena:
    https://www.youtube.com/watch?v=JryfLVQwZJ0&feature=related

    ResponElimina