diumenge, 28 d’octubre del 2012

Canadà i EEUU activen l'alerta per tsunami en la costa oest per el sisme de 7.7 graus a l'escala Richter


Les autoritats canadenques i estadounidenses han activat la alerta de tsunami en la costa oest per el sisme de magnitud 7.7 en l´escala de Ritcher.

Han emitit alertes de tsunami entre l’illa de Vancouver i Cape Decision, a Alaska.
Segons la USGS l`epicentre del sisme es troba a 198 kilómetres al sud-est del port Prince Robert i a 10 kilómetres de profunditat.

El oest de Canada a sentit temblors, en canvi  la regió de Haida Gwaii es troba en alerta màxima de tsunami i segons  el 'Ottawa Citizen' aquestes illes són les que més fort han sentit els temblors del terratrèmol. Els veins de eixa sona han sigut obligats a desplaçar-se a llocs elevats.


Estats Units i Japó. 


Les illes de Hawai i els estats de Washington, Oregón i California tambè han rebut l´alerta per tsunami desprès del sisme.

Per últim a Japó no es descarta elevar l’ alerta de tsunami. De fet Canadà ha demanat a Japó que eleve el risc sismic, fins el moment no hi ha hagut cap víctima mortal a causa del sisme que hi ha hagut a Canadà  però si pot ser que es produisquen extenses i perilloses inundacions.



http://www.europapress.es/internacional/noticia-canada-canada-eeuu-activan-alerta-tsunami-costa-oeste-sismo-77-grados-escala-richter-20121028073342.html

Noticia relacionada:
http://www.rpp.com.pe/tsunami-costa-rica-noticia_518767.html

1 comentari:

  1. Esta mol ben resumida i m'ha sigut interesant assabentar-me’n d'aquesta notícia. Es nota que aquests terratrèmols son molt perillosos lla que es formen a la costa amb possible tsunami i ames amb aquest sisme de 7.7. Esperem que no hi ocorreguí res.

    ResponElimina