dijous, 18 d’octubre del 2012

Arriba a Espanya una prova sanguínia per detectar anomalies en el fetus

Es tracta d’un anàlisis de l’ADN fetal que te la mare en la sang, que fins ara era molt difícil d’aïllar, permet trobar anomalies en els cromosomes del fetus i poder detectar malalties sense provocar un risc d’avortament com ho feien la amniocentesis o la biòpsia curial.

Aquesta prova (que ja hi ha altres països que la practiquen) es podrà fer a partir de les 10 setmanes de gestació i dependrà de factors com l’edat de la mare, la ecografia del primer trimestre i l’analitzis bioquímics dels marcadors de la sang materna.

La nova tècnica pot trobar la presencia de tres copies d’un cromosoma en el par número 21, el 13 i el 18. Però també trobem organitzacions com la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia que no volen llevar les tècniques anteriors perquè la fiabilitat de la nova encara no esta 100% comprovada.

El problema d’aquesta tècnica es que es necessita una maquinaria especifica molt cara, la qual sols conten els laboratoris privats.

Noticia Original

Noticies Relacionades:
Detecció del sexe d'un fetus a partir de la sang de la mare.
Detecció en la sang materna ADN fetal.
Els riscos de la amniocentesis.


1 comentari:

  1. La noticia que as publicat hem pareix molt interessant i m’ha agradat molt . Parla de la detecció de anomalies al fetus i crec que si aquest mecanisme de detecció s’expandeix es pot arribar a una cura , cosa que significa un gran avanç per a la medicina .Tanmateix ,encara que la seua fiabilitat no està 100% comprovada, crec que es, així i tot, un bon mecanisme que amb el temps millorarà.

    ResponElimina