divendres, 29 d’abril del 2016

Més morts y afeccions de pulmó en nadons dofí pel petroli de BP



La majoria dels fetus i dels dofins nadons que van quedar encallats a les àrees afectades per l'abocament de petroli que va començar el 20 d'abril de 2010 al Golf de Mèxic presentaven afeccions en els seus pulmons i una mida inferior al d'altres animals encallats en àrees marines a les que no va arribar el cru.

L'estudi va sorgir per investigar una onada de morts, inusualment alta, entre els dofins nas d'ampolla al golf de Mèxic, que va començar a donar-se en 2010 i es va perllongar fins a 2014. Els científics van detectar el 2011 un increment en les morts de dofins recent nascuts o al ventre de les seves mares respecte a anys anteriors.

La gestació del dofí dura 380 dies aproximadament , així que els animals morts en els primers mesos de 2011 podrien haver estat exposats al ventre matern a productes químics procedents del petroli.


1 comentari:

  1. No em pareix be que per culpa del petroli hagen de morir animals, o tinguen enfermetats.. I em sembla molt bona idea que investiguen sobre aquest cas. M'ha agradat molt la informació que has escrit.

    ResponElimina