dilluns, 25 d’abril del 2016

Els gossos son capaços de percebre alegria o enuig dels humans.

A partir de les expressions facials i del to de veu, un gos pot reconèixer l'estat d'ànim d'una persona, i la capacitat que fins ara només s'atribuïa a l'home en relació d’una altra espècie. Els animals poden interpretar les emocions dels seus
 semblants i anticipar les seves intencions.
Per a captar les emocions d'una altra espècie, el cervell ha de ser capaç de transcriure representacions mentals, d'imatges i sons. Ha de poder avaluar-les,comparar-les, associar-les i combinar-les.

Per a realitzar l'estudi que publica la revista Biology Letters de la Royal Society britànica, investigadors de la Universitat de Lincoln, en Regne Unit, i de la Universitat de Sao Paulo, a Brasil, van col·locar a 17 gossos enfront d'imatges de rostres que manifestaven alegria o còlera, associades a la veu d'una persona feliç o enfadada. Les representacions dels gossos s'associaven successivament a una veu agradable i una veu enutjada.

Els investigadors van poder constatar que els gossos presten major atenció si les expressions facials eren concordants, deixant suposar que eren capaços d'analitzar el vincle i definir si la informació era coherent. Aquest estudi mostra que els gossos tenen la capacitat d'integrar dos fonts d'informacions sensorials diferents i tindre una percepció coherent de les emocions humanes, i que aquesta capacitat cognitiva només havia sigut detectada en els éssers humans.


Notícia original:

Els gossos son capaços de percebre alegria o enuig dels humans - Informador.MX

Notícies relacionades:

Les deu races de gossos més intel·ligents del món - Educación zonaj
El teu gos és tan llest com un xiquet de 2 - Noticies


Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada