dimarts, 26 d’abril del 2016

El desgel dels pòls mou l’eix terrestre cap a l’est.


La Terra no sempre es mou al voltant d’un eix imaginari que atravesa els pòls, és l’eix el que es mou al voltant d’aquests. Al llarg del segle XX s’ha desplaçat cap a Nord Amèrica, però a causa del canvi climàtic,  ha canviat la direcció de l’eix, i ara es dirigeix cap a l’est a doble de velocitat(17 cm per any) segons afirmen científics del Jet Propulsion Laboratory de la Nasa. “Ha deixat de moure’s cap a la Bahía de Hudson per a moure’s cap a les illes Britàniques” va dir Surendra Adhikari, cap de l’investigació, publicat recentment per Science Advances

Els autors d’aquesta investigació diuen que la causa podria ser el desgel de Grenlàndia i l’antàrtida. Per a averiguar-ho van utilitzar els satèl·lits del German Aerospace Center Gravity Recovery and Climate Experiment (GRACE). El desgel, es condició necesària per a que es produsica aquesta situació però no suficient. Els investigadors ha descobert que altra causa és el dèficit d’aigua en el subcontinent indi i en l’àrea del Mar Caspi, després dels agotaments dels aqüífers i les sequies d’aquesta regió.

Gràcies a la vinculació entre els cambis climàtics i la posició de l’eix, es pot determinar si les inundacions o les sequies s’han accentuat amb el temps i on. Ademés, també revela informació sobre els canvis en l’acumulació d’aigua en els continents i sobre les capes de gel al llarg del temps.


NOTÍCIA ORIGINAL



NOTÍCIES RELACIONADES

La vanguardia - El canvi climàtic altera la direcció de l'eix de rotació de la terra.
El telégrafo-  El calentament global està inclinant l'eix de rotació de la terra.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada