divendres, 29 d’abril del 2016

L'augment del nivell del mar amenaça a una població major del que s'estimava
   
Hi ha més persones vivint prop de la costa del que se suposava prèviament, han conclòs uns investigadors en un nou estudi.

L'equip internacional d'Matti Kummu, de la Universitat d'Aalto a Finlàndia, estima que 1.900 milions d'habitants, o el 28 % de la població total del món, viuen a menys de 100 quilòmetres de la costa en àrees a menys de 100 metres per sobre de l'actual nivell del mar.

Es prediu que cap 2050 la quantitat de gent en aquesta zona s'incrementarà fins als 2.400 milions, mentre que la població que viurà per sota dels 5 metres d'altitud sobre el nivell del mar arribarà als 500 milions de persones. Moltes d'elles necessitaran adaptar la seva subsistència al canvi climàtic.

Per a l'anàlisi, els investigadors van usar diverses bases de dades globals, combinades amb dades geogràfiques d'elevació sobre el nivell del mar i proximitat a la costa. Això va ser utilitzat després per estudiar els factors inclosos en l'estudi, que van ser agrupats en cinc grups: clima, població, agricultura, economia i impacte sobre el medi ambient. Per als factors amb dimensió temporal, els investigadors també van examinar el seu desenvolupament al llarg del període de 1900-2050.


NOTICIA

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada