divendres, 29 d’abril del 2016

Què passaria si el volcà
Yellowstone entrara en erupció?


Al parc natural de Yellowstone hi ha una caldera de magma enorme. El Yellowstone és un volcà molt gran i actiu. Què passaria si decidira entrar en erupció?
És molt improbable que aquest esdeveniment pase pronte. Segons els geòlegs, no s'espera una erupció de Yellowstone fins d'así uns 100.000 anys ja que l'última erupció de la qual es té constància va succeir fa 640.000 anys.



Yellowstone és una de les regions volcàniques més controlades del planeta. No és per menys tenint en compte que la caldera del volcà sobre la qual s'assenta mesura 88,5 quilòmetres de llarg per 32 d'ample i té una profunditat màxima de 14 quilòmetres. La raó per la qual aquest volca dorm és precisament pels més de 10.000 petits forats pels quals la pressió i la temperatura surten i mantenen la caldera sota control.


Es calcula que l'àrea de destrucció directa causada per l'ona expansiva seria d'aproximadament 60 quilòmetres de radi al voltant del parc. No obstant això, el major problema serien els milions de tones de cendres que el volcà llançaria a l'aire. Aquestes cendres augmentarien primer la temperatura del planeta com un hivernacle, per refredar-la després en l'equivalent a un hivern nuclear.
El canvi en el clima seria dramàtic, i acabaria amb la major part de les collites. La cendra, en caure, també enverinaria aqüífers i destrossaria gran part de l'equipament fabricat per l'home.



NOTÍCIA ORIGINAL


VÍDEO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada