divendres, 29 d’abril del 2016

STEPHEN HAWKING ANUNCIA UN PLA PER ENVIAR UNA SONDA A ALFA CENTAURI

L’astofísic ha presentat a Nova York un projecte d’exploració de l’univers que inclou un model de mini sonda espacial amb el que preten alcançar el sistema estelar més proper al nostre, Alfa Centauri, a 4’37 anys llum, encara que amb aquesta mini sonda, sols es tardaria 20 anys en realitzar en trajecte. La iniciativa és buscra vida fora de la terra.

El projecte “Dispar Estelar” (Starshoot) està inspirat en la vela solar. La sonda té el tamany d’una targeta de telefonia mòbil equipada amb microelectrònica i una xicoteta vela. Serà fabricada amb un material extremadament lleuger anomenat lightsail, que teòricament podrà accelerar-se amb l’impuls d’un raig làser molt concentrat projectat desde la terra.

El dispar estelar estrà liderat per per l’exdirector del centre d’investigació AMES, de la NASA, Pete Worden i tot un equip d’enginyers. El projecte està encapçalat per Hawking i segons van anunciar els cientifics, en cas de que el projecte foras exitós, és podria llançar a l’orbita espacial milers d’aquests microxips per seguir explorant l’univers.

Noticia Original

Noticia Relacionada 1

 Noticia Relacionada 2



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada