dilluns, 25 d’abril del 2016

Dislèxia

Per a poder diagnosticar la dislexia, el xiquet deu de tindre un retràs de la lectura d’almenys dos anys. El seu coeficient intel·lectual és normal mai per baix de 80. La psicòloga Silvia Álava alarma que si un xiquet invertix els números i les lletres te problemes en l’associació del fonema amb el grafema i hi ha que demanar ajuda perquè pot tindre dislexia.

Juan Narbona desterra el terme dislexia i el substitueix per dificultat per a adquirir la lectura i escritura. Una persona pot tindre més o menys capacitat per a descubrir i automatitzar la lectura i la escritura. El especialista es queixa de que cada vegada es vol que els xiquets llegeixquen abans ja que segons ell el descobriment de la lectura és alguna cosa que es fa de forma súbita i social. Quan el xiquet domina el seu llenguatge oral li resulta més fàcil llegir i escriure.
Una cosa que deixa tranquils als especialistes es que en els xiquets que tenen dificultat per adquirir la lectoescriptura no existeix ninguna lessió cerebral


Una vegada ja s’ha detectat el problema es deuen establir pautes per a millorar la lectoescriptura. Silvia Álava acompanya als xiquets que tenen problemes per a llegir, amb ejercisis específics els ajuda a millorar la lectura. Hi ha que animar als xiquets a que lligen i per això no hi ha millor ejemple que el que els puguen donar els seus pares. Un altre aspecte que hi ha que tindre ne compte per a que el xiquet s’habitue a llegir és l’hora que s’elegeix per a fer-ho ja que farà que el xiquet s’adapte a un horari i el seu rendiment siga més gran a l’hora de realitzar les tasques tan escolars com de casa.

Noticia Original

Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2

Vídeo









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada