divendres, 29 d’abril del 2016

CIENTÍFICS DETECTEN UN NOU ESTAT DE LA MATÈRIA




Un equip internacional d’investigadors, entre els quals es troben un grup de físics de la Universitat de Cambridge situada al Regne Unit, ha trobat proves d’un fins ara desconegut, nou estat de la matèria, el qual fins ara no s’havia trobat en cap material real. Aquest estat es conegut com a líquid de espín quàntic, el qual fa que els electrons es deterioren en trossos. Aquest estat va ser predit per la teoria quaranta anys enrere però fins a les hores no s’havia detectat.

Per obtenir evidencies de que aquest estat de la matèria era real, els experts van utilitzar tècniques experimentals de fraccionament d’electrons en cristalls de clorur de ruteni (RuCl3).Amb això van aconseguir mesurar la ”firma” d’aquestes partícules fraccionades anomenades ”fermions de Majorana” en l’interior d’un material bidimensional que conta amb un estructura semblant a la del grafè. Aquest estat de la matèria s’ocultava en l’interior de certs materials magnètics que estaven descrits en el model de Alexei Kiatev

Aquest fraccionament d’electrons, podria gastar-se com a base per a futurs ordinadors quantics, els quals serien capaços de realitzar moltes operacions impossibles de realitzar amb els ordinadors actuals, ja que serien increiblement més ràpids i potents.


 











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada