dilluns, 25 d’abril del 2016

La situació del linx ibèric seguis sent molt greu

WWF celebra l'actualització de la llista roja d'espècies en perill que ha publicat la ,Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa segons la qual, el linx ibèric passa d'estar en la categoria d'espècie 'en perill crític', que representa un risc extremadament greu de desaparició, a ser catalogat com a espècie 'en perill', la qual cosa indica que el risc seguix encara sent molt greu. Esta nova qualificació se deu al fet que la seua població s'ha incrementat des dels 52 individus madurs en 2002 als 156 en 2012.


WWF celebra aquest notable augment d'individus, però recorda que les dades utilitzats per la UICN només arriben fins a 2012 i que des de llavors s'ha frenat el creixement poblacional a causa de la incidència de les seues principals amenaces: absència d'aliment, atropells en carreteres i furtivisme. Per això, WWF alerta que si no es posa solució a aquests problemes, la població de linx tornarà a descendir en els pròxims anys.L'organització ressalta que la gran amenaça que se cern sobre el linx ibèric són les malalties del conill, la seua principal presa.

Quant a l'amenaça dels atropells, WWF subratlla que 2014 ha passat a la història per convertir-se en el 'any negre per al linx ibèric per les 22 morts de linxs en les carreteres espanyoles.

Noticia original: 

Proyecto lince ibérico- WWF España

Notícies relacionades:
 
El lince ibérico sale de la UCI- La vanguardia
Ni un lince más atropellado- WWF

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada