dimecres, 27 d’abril del 2016

El somni de transformar un virus del costipat per a que destruixca el càncer.

El somni de transformar un virus del costipat per a que destruixca el càncer.



Els cientìfics modifiquen els adenovirus per a intentar que atquen als tumors mes letals.


Aquesta teoria sona a música celestial. Fa més d'un segle, uns pocs metges van observar que la leucèmia d'alguns dels seus pacients desapareixia després que foren infectats de manera natural per algun virus. Aquestes remissions espontànies, malauradament anecdòtiques en un planeta amb 14 milions de nous casos de càncer a l'any, van engreixar un somni al llarg del segle XX: modificar genèticament virus perquè ataquen i destruiren  només a les cèl·lules tumorals, multiplicant-se en elles i, per tant el tractament fins a acabar per complet amb el càncer.

La realitat està siguent molt diferent. Els adenovirus estan per tot arreu: causen refredats i diarrees, però les seues característiques els fan versàtils per al somni de destruir el càncer. "Són relativament fàcils de produir en grans quantitats i el seu genoma és gran, amb lloc per introduir els gens que t'interessen".


El biòleg Ramon Alemany porta 20 anys intentant materialitzar el somni dels adenovirus contra el càncer. Té els peus a terra. Recorda que,despres de  dècades d'investigació, a tot el món només s'ha aprovat un tractament amb adenovirus i va ser a la Xina, el 2005, contra el càncer de cap i coll, causat principalment pel consum de tabac i alcohol. Des d'entonces, no han aconseguit res mes.

"El 99% dels fàrmacs experimentals contra el càncer de pàncrees han fallat", adverteix el biòleg Ramon Alemany

















 Noticia relacionada:




Etiquetas: biogeo-iesjsegreles-2015/2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada