dijous, 28 d’abril del 2016



La vespa asiàtica,una invasió a un ritme de 50 kilòmetres al any



La vespa asiàtica, es una especie depredadora que pot capturar entre 25 i 50 abelles diàries,està envaint a un ritme d'uns 50 quilòmetres a l'any la zona nord del país, especialment Euskadi, on ha tingut més incidència a Guipúscoa .


Esta espècie invasora ha generat grans problemes al sector apícola ja que acaben amb les colmenes de les abelles autònomes en molt poc de temps i també un problema a nivell social perquè moltes de les seues colmenes estan en entorns urbans i per això en els últims quatre anys s'han destruït 6.500 nius a Euskadi. Les colmenes més grans han arribat a un metre d'alt i 0,80 metres de diàmetre, poden tenir fins a 15.000 cel·les i entre cinc i sis capes de cel·lulosa a la part exterior.

De moment, la vespa asiàtica ha estat localitzada a Galícia , La Rioja , Astúries, Castella i Lleó, les Balears, Catalunya, País Basc i Cantàbria, i la seva expansió segueix " la pauta esperada , perquè està molt condicionada per un clima relativamente suau i plujós.Segons l'opinió de l'expert del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals de Catalunya ( CREAF ) , la vespa asiàtica és un clar exemple de què passa quan el problema no s'ha atacat " molt al principi".


video:



NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada