dimecres, 27 d’abril del 2016

L'anàlisi del cromosoma Y revela com es van expandir els homes.


El major estudi realitzat fins a la data sobre la variació genètica en el cromosoma Y d'humans.


L'anàlisi dels cromosomes Y dels homes que es transmet de pares a fills i està totalment lligat a característiques i comportaments masculins, pot donar llum sobre la vida dels nostres avantpassats.
Un estudi, el més gran fins a la data sobre la variació genètica en el cromosoma Y, ha recollit les dades generades pel projecte 1.000 Genomes per analitzar les diferències de seqüència entre els cromosomes Y de 1.244 homes de 26 poblacions de tot el món.  
 



Els resultats, publicats a Nature Genetics, revelen que el nombre d'homes va augmentar significativament en els cinc continents fa entre 55.000 i 4.000 anys. A més, l'equip va utilitzar les dades per construir un arbre d'aquests cromosomes I que demostra que tots descendeixen d'un sol home que va viure fa aproximadament 190.000 anys. 


En poques generacions, hi va haver un augment 'explosiu' en el nombre d'homes que portaven un cert tipus de cromosoma Y. Només observem aquest fenomen en els homes, i només en uns pocs grups d'home. Per als científics, els primers increments en el nombre d'homes es deuen a l'expansió dels éssers humans moderns en àmplies zones, on hi havia disponibilitat de multitud de recursos. Això pot haver-se produït com a resultat dels avenços en la tecnologia. 




Notícia original

http://www.agenciasinc.es/Noticias/El-analisis-del-cromosoma-Y-revela-como-se-expandieron-los-hombres

Notícia relacionada

http://www.lavozdegalicia.es/noticia/ciencia/2016/04/26/analisis-cromosoma-revela-expandieron-hombres-largo-historia/0003_201604G26P24995.htm

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada