diumenge, 3 d’abril del 2016

Gel de l'Àrtic presenta nou rècord mínim hivernal

Per segon any consecutiu el gel de l'Àrtic alcança la menor extensió màxima de la seva història en arribar a tenir una cobertura de gel de 14.520.000 km2 al 24 de març.

La NASA va informar que l'extensió es lleugerament menor a la de l'any anterior quan va ser de 14,54 milions de km.

Salt Meier, investigador de gel marí del Centre de Vol Espacial Goddard de la NASA,va explicar que el calor atmosfèric va contribuir a aquesta mesura màxima més baixa, amb temperatures de fins a 10ºC per sobre de la mitjana en els vores de la borsa de gel al mar.

Aquest va dir que el tap d'aigua de mar congelada que sura en la superfície de l'oceà Àrtic i els seus mars veïns es fon durant la primavera i l'estiu, i torna a créixer en els mesos de tardor i hivern.

No obstant això, els patrons de vent a l'Àrtic durant gener i febrer van ser desfavorables per al creixement del gel perquè van portar l'aire calent des del sud, limitant l'expansió de la cobertura de gel.

"Encara que l'abast màxim del gel marí pot variar molt cada any depenent de les condicions climàtiques d'hivern, estem veient una tendència descendent significativa, i que en última instància està relacionada amb l'escalfament de l'atmosfera i els oceans", va dir.

L'expert explica que aquesta tendència ha donat lloc a una pèrdua de 620 mil milles quadrades de la capa de gel marí a l'hivern. Aquesta menor màxima extensió de gel marí a l'hivern no significa un registre posterior de baix grau mínim d'estiu. En tot cas, les condicions climàtiques de l'estiu tenen un impacte més gran que l'extensió màxima de l'hivern en el resultat de la temporada de fusió de cada any.

Notícia original

Notícies relacionades
Desglaç de l'Àrtic altera el clima de l'Hemisferi Nord
Fosa de glaceres, cap de passejades centenaris a Nova Zelanda

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada