dimecres, 27 d’abril del 2016

El 60% de les persones amb síndrome de Down pateix Alzheimer de manera precoç


http://cdn.medicalpress.es/wp-content/uploads/2013/07/down.jpgEl alzeimer en les persones que tenen sindrome de dawn es més promte i amb més frequencia. El 100 % de la gent amb down té lesions patològiques de la demència als 40 anys , encara que no tota acaba desenvolupant la malaltia. Segons els primers resultats d'un estudi que ha posat en marxa la Unitat Alzheimer - Down de l'hospital de Sant Pau de Barcelona , el 60 % de les persones amb down desenvoluparà la malaltia degenerativa a partir dels 50 anys.


 El motiu que fa que una persona amb sindrome de dawn pateixca alzheimer molt abans que una persona normal es que les persones amb sindrome de dawn produeixen la proteïna amiloide , una molècula essencial en el desenvolupament de l'Alzheimer i present en forma de plaques en el cervell quan es manifesta la malaltia.


Conscients de la forta vinculació entre l'alteració del cromosoma 21 i l'Alzheimer , l'hospital barceloní i la Fundació Catalana de Síndrome de Down , que té el registre més gran del món amb 2.500 persones censades, porten 15 mesos examinant a persones amb down per avançar- a la malaltia degenerativa i intentar detectar-la de forma precoç. Una altra de les associacions detectades pels experts del Sant Pau ha estat la vinculació de l'epilèpsia amb l'Alzheimer.


 -Noticia original:




-Noticia relacionada:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada