dimecres, 27 d’abril del 2016

Bubble Nebulosa

El Telescopi Hubble compleix 26 anys i el regal ens ho ha fet ell. Una imatge espectacular que mostra amb tot detall el que sembla una bombolla còsmica gegant. És la Bubble Nebula, un núvol de pols i gas que brilla gràcies a l'estrella que alberga en el seu interior. El Hubble va entrar en òrbita el 24 d'abril de 1990 a bord del transbordador espacial Discovery.
Bubble Nebula


Està a 8.000 anys llum, en la constel·lació de Casiopea. El primer a descobrir aquesta meravella de l'espai va ser William Herschel en 1787. El Hubble ja l'havia immortalitzat en el passat, però aquesta és la primera vegada que s'observa en tot el seu esplendor.A causa de la seva gran mida, fins ara el Hubble només havia estat capaç de mostrar petites porcions de la Bubble Nebula. Per poder observar-la ha calgut compondre un mosaic de quatre fotografies amb una de les seves càmeres.


L'estrella que brilla al marge esquerra de la Bubble Nebula rep el nom de SAO 20575 i la seva massa és entre 10 i 20 vegades superior a la del Sol. El núvol que l'envolta té un diàmetre de 10 anys llum però segueix creixent a causa de que el vent estel·lar pot arribar a velocitats de més de 100.000 quilòmetres per hora.

Notícia Principal



Vídeo



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada