divendres, 22 d’abril del 2016

Un ratolí que regenera els teixits.


La gent sap que la salamandra  si perd alguna part del seu cos es reposa sense deixar cicatriu i idèntica a la que ha perdut. Fa poc uns científics de la Universitat de Florida (EEUU), han descobert que hi existeix un mamífer que també ho pot fer. Es tracta d’un ratolí anomenat “ratón espinoso”, es un ratolí africà del gènere “Acomys”, i té

Açò podria contribuir en avanços mèdics, a l’hora de que si una persona perdera per exemple el braç podria recórrer a aquest tipus de medicina i poder regenerar el braç, també podria ajudar a gent invàlida per amputació d’algun o alguns membres o per curar ferides greus.

La investigació revela que el ratolí es capaç de regenerar-se, donant igual que siguen ferides grans que menudes, el ratolí ho reposa tot deixant el membre igual que estava i sense ningun tipus de cicatriu.
Diuen que aquest mètode que té el ratolí es per a protegir-se dels depredadors. El que fa es que el pèl el té més dèbil que els demés ratolins, això fa que si el depredador l’agafa del pèl es puga soltar amb facilitat i asustar-lo.

Notícia original

Notícia relacionada - bbc

Notícia relacionada - abc



Video:

1 comentari:

  1. Em pareix interessant aquesta noticia,es genial que gracies a açó es poden regenerar teixits!

    ResponElimina