divendres, 29 d’abril del 2016

BUSCANT ALS RESILIENTS

Actualment, l’anàlisi de més de mig milió de genomes ha permés identificar tretze individus que repel·lixen de forma natural certes patologies associades a mutacions.

El Projecte Resiliència es va posar en marxa en 2014. Els seus impulsors són Stephen Friend i Eric Schadt. L’objectiu fonamental d’aquest projecte és trobar adults sans a què no els afecten mutacions genètiques que, en principi, haurien de desembocar en malaltia (resilients).

El projecte garantix l’anonimat dels voluntaris i per això els tretze resilients mai sabran que tenen un escut protector, però podrien ser la clau per a trobar patrons de protecció enfront de greus malalties, com la fibrosi quística. Els pacients, a més, van firmar uns formularis de consentiment abans d’iniciar la investigació que impedixencomptar amb ells per a realitzar nous estudis.

Stephen Friend, professor de genètica en l’Escola de Medicina de Icahn (EE UU), i cofundador del projecte, considera que si es poguera investigar més amb estes persones "estaríem més prop de trobar proteccions naturals contra la malaltia". Finalment, els autors van informar de que es posarà en marxa un nou estudi, amb una política de consentiment més útil, per a continuar buscant als resilients.

NOTÍCIA ORIGINAL

NOTÍCIA RELACIONADA 1

NOTÍCIA RELACIONADA 2

 




             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada