dimecres, 27 d’abril del 2016

Els 5 grans reptes de les bateries del futur


Estan buscant una bateria capaç d’emmagatzemar més energia i fer-ho de forma més segura que les actuals bateries de ions de liti.

La comunitat científica no cesa de millorar el rendiment de les bateries, que s'optimitza un 5% cada any, però les de ions de liti es degraden amb el temps, tenen una vida limitada i l'electròlit líquid que s'usa en moltes d'elles per emmagatzemar l'energia elèctrica és inestable i inflamable. Es farien de grafè per a que durara més la bateria.
                                                  
Aquests són els 5 grans reptes de les bateries del futur:
1.COST. Han de ser més barates. 2.SEGURETAT. Menys perillositat. 3.QUANTITAT. La capacitat mundial de fabricació de bateries frega els 35 gigawatts-hora per any. Tindrien que tindre més capacitat 4. RECICLATGE. Tendeixen a perdre la seva capacitat després de centenars de cicles de càrrega i descàrrega, açò no passaria. 5. CAPACITAT. La densitat de les bateries actuals és baixa, propera als 150 o 250 watts-hora per quilo. Hauran de duplicar la seva capacitat d'emmagatzematge.



 Link notícia original:
http://www.muyinteresante.es/revista-muy/noticias-muy/articulo/los-5-grandes-retos-de-las-baterias-del-futuro-581461308655

Notícies relacionades:
http://www.motorpasionfuturo.com/tag/baterias 
http://www.lagranepoca.com/ciencia-y-tecnologia/24669-la-bateria-del-futuro-esta-cerca-y-sera-diez-veces-mas-potente.html






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada