dimarts, 5 d’abril del 2016

El Govern d'EUA alerta davant els perills del canvi climàtic per a la salut pública

El Govern d'Estats Units ha publicat els resultats d'un estudi dut a terme durant tres anys per diverses agències federals i que va concloure que el canvi climàtic tindrà efectes nocius per a la salut pública en els pròxims anys.

L'estudi va determinar que en l'estiu de 2030 es produiran a EUA 11.000 morts més que actualment a causa de la "calor extrema" i que en 2100 la xifra de morts addicionals per les altes temperatures ascendirà a 27.000, en cas que no s’esforcem en detenir el canvi climàtic. La Casa Blanca també va posar com a exemples dels perills que suposa la modificació del clima l'augment de les malalties transmeses per insectes i la reducció del valor nutricional del menjar.

 L'administradora de l'Agència de Protecció Mediambiental (EPA) d'EUA, Gina McCarthy, en presentar aquest informe va alertar de la necessitat de passar a l’acció contra el canvi climàtic, ja que tenim a les nostres mans la salut pública.
L'informe apunta a la necessitat d'anar "més enllà" dels acords aconseguits a París  al desembre de l'any passat en relació a la lluita contra el canvi climàtic, en considerar que aquests són insuficients per a evitar gran part de les conseqüències.

Segons els investigadors, els efectes del canvi climàtic sobre la salut de les persones aniran més enllà de l'immediatament perceptible, ja que, per exemple, les inundacions derivades de les tempestes no causaran només dany per si mateixes, sinó que també contribuiran a l'expansió de malalties vinculades a l'aigua.

Les altes temperatures reduiran el valor nutricional de les collites i l'encara major increment de la contaminació atmosfèrica afectarà a la salut de la gent amb asma. Encara que els efectes es notaran en totes les capes de la població, els grups més vulnerables seran els ancians i la gent amb pocs recursos econòmics.

Notícia original

Informació relacionada:
Cumbre de París
El cos humà amb calor extrem

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada