divendres, 29 d’abril del 2016

El zika, l'amenaça dels nadons.

Cada vegada els científics estan més convençuts de l’estreta relació entre el virus zika  i l’increment de xiquets que neixen amb microcefal·lía i síndrome de Guillain-Barre.  Una malformació del crani i una rara dolència neurològica, respectivament.


Segons l’OMS l’infermetat zika, s’estén per Amèrica llatina, el Carib i comença a estendre’s pel sud dels Estats Units. Els seus símptomes   són febre, erupcions a la pell, conjuntivitis, mal de cap i dolors musculars d’enter 2 a 7 dies. Aquesta infermetat transmesa pel mosquit Aedes, cada vegada preocupa més les nacions. 


El zika està posant en alerta cada vegada a més països, per això el passat 9 de març, el comité d’emergència de la OMS es va reunir i va decidir mantindre l’alerta global. La primera “alerta” per zika fou decretada el passat febrer a Brazil, per  l’augment de sobte dels casos de dones amb bebés nascuts amb microcefal·lía. L'OMS ha aconsellat a les embaraçades, que no visiten els països afectats, perquè encara no hi tenen remei ni cura. 


 

-Noticies originals:


El virus zika-OMS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada