divendres, 15 d’abril del 2016

L'efecte del niño en África


En África a principis d'aques any es començaven a arreplegar les conseqüències de "El niño" . El temporal, que assota cada deu anys al continent, ha ocasionat la pitjor fam coneguda des de 2005. Zàmbia, Zimbabwe i Malawi són els països més afectats. El Programa Mundial d'Aliments (WFP) va alertar que més de 14 milions de persones patixen fam i corren el risc de caure en la desnutrició. 

Posteriorment va haver sequera i quan les pluges moderades havien d'haver començat, les pluges torrencials que van tindre els països van arruïnar la major part de la collita. D'altra banda, la tardança de les pluges de 2016 va causar una altra sequera. Els governs dels tres països s'enfronten durant els pròxims mesos a una greu crisi per a garantir l'aliment a la població.

El Món va visitar el districte de Chikwawa, al sud de Malawi, una de les zones més afectades pel fenomen meteorològic per a poder veure els impactes sobre la població. Mentrestant, una altra de les conseqüències és que els estocs de menjar estan sent venuts a preus irrisoris en comparació amb el preu habitual.

El govern de Malawi va estimar a principis d'any un paquet d'ajuda per a donar aliment fins finals d'abril a 2,83 milions de persones (el 17% de la població) . Ara, el país, un dels més pobres del món, haurà d'endeutar-se per a aconseguir subministrament alimentari procedent de l'exterior. No obstant això, la urgència alimentària i la impossibilitat de saber si la pròxima collita aconseguirà donar bons resultats, han fet que el govern pose eixe límit per persona. Les quantitats estan enfocades que cada persona tinga el 60% del seu aportació alimentària necessari, i la resta haurien d'aconseguir-ho pel seu compte.

Les conseqüències del pas "El niño" han sigut les pitjors de les últimes tres dècades i inclús Sud-àfrica ha indicat que esta sequera és la pitjor que ha patit Les conseqüències del pas de "El niño" han sigut les pitjors de les últimes tres dècades i inclús Sud-àfrica ha indicat que esta sequera és la pitjor que ha patit el país en més de mig segle.

Noticia original.
Noticia relacionada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada