dilluns, 25 d’abril del 2016

55 anys volant en l'espai exterior

El dia 13 d’abril va cumplir 55 anys que un jove tinent de les forces aèries soviètiques anomenat Yuri Alexeievich Gagarin es va convertir en el primer home a volar per l'espai exterior. Més de mig segle després, el seu nom segueix sent el més recordat en la història de l'astronàutica.

Com tots els programes espacials de la URSS, aquest es va dur a terme en el més absolut secret.
Totes les càpsules dels primers astronautes russos van rebre la denominació "Vostok" ("Orient"). Eren artefactes molt senzills, pensats per garantir que el seu passatger tornés a terra sa i estalvi.

El vol hauria de durar només una hora i mitja, el temps necessari per completar una volta a la Terra. No obstant això, a bord anava oxigen i aliments suficients per a deu dies. Això era el que trigaria la càpsula en reentrar naturalment en l'atmosfera, en cas que fallés el retromotor.
Una de les raons de triar a Gagarin , a part del seu caràcter optimista i excel·lent rendiment en els entrenaments , va ser el fet de ser baixet: No passava de 1,57 metres.

Gagarin mai més va tornar a volar a l'espai. Era una icona , una imatge massa valuosa com per arriscar-la en una altra aventura. Malauradament, no havien passat set anys quan el primer cosmonauta va perdre la vida al MiG - 15 en el qual realitzava un simple vol d'entrenament.

Noticia original:
http://elpais.com/elpais/2016/04/12/ciencia/1460455217_770050.html

1Noticia relacionada:
http://www.muyhistoria.es/contemporanea/articulo/yuri-gagarin-el-primer-ser-humano-en-el-espacio  
2Noticia relacionada:
http://www.nationalgeographic.es/noticias/ciencia/espacio/110412-yuri-gagarin-anniversary-google-doodle-first-orbit-space-science 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada