dissabte, 16 d’abril del 2016

L'efecte del petroli en els dofins

La majoria dels dels dofins que van quedar encallats en les àrees afectades per l'abocament de petroli de 2010 en el Golf de Mèxic presentaven afeccions en els seus pulmons i una grandària inferior al d'altres animals encallats en àrees marines a què no va arribar el crudo. En una de les conclusions d'un estudi realitzat entre 2010 i 2013 en les aigües que van quedar tenyides pel petroli revela notables diferències entre els 69 dofins nas de botella (Tursiops truncaels teus) trobats morts a Alabama, Louisiana i Mississippi, estats afectats pel cru i els 26 exemplars encallats que van ser trobats en platges d'altres zones d'EUA.

L'estudi va sorgir per a investigar un increment molt alt de dofins morts en el Golf de Mèxic, que va començar a donar-se en 2010 i es va prolongar fins a 2014.

La gestació del dofí dura 380 dies aproximadament, així que els animals morts en els primers mesos de 2011 podrien haver estat exposats en el ventre matern a productes químics procedents del petroli. El 88% dels animals analitzats en la zona afectada per l'abocament presentaven anomalies en els seus pulmons. Açò, unit a la xicoteta grandària que tenien, suggerix que van morir quan estaven en el ventre o al poc de nàixer. Aquests resultats suggerixen que les femelles gestants van patir problemes significatius de salut que van contribuir a incrementar la mort prematura de les seus cries.

L'abocament de petroli de 2010 va tindre un gran impacte en la biodiversitat del Golf de Mèxic, inclús una vegada que el cru havia sigut retirat. 

Noticia original.
Noticia relaccionada.

1 comentari:

  1. Hola Joshep!Em pareix molt acertat el tema escollit,ja que nosaltres som els principals causants de la pèrdua de la biodiversitat.També opine que és relevant la perservació del mediambient,tant com els èssers vius,com els diferents subsistemes de la terra.Per tant,deuríem de plantar les orelles,i tindre un poc més de cura,per no incrementar el seu perill d'extinció.

    Salutacions!

    ResponElimina