dilluns, 11 d’abril del 2016

La població mundial de tigre salvatge creix per primer cop en un segle

Una fantàstica notícia per a la conservació dels tigres salvatges ha sorgit a la llum. La població mundial d’aquests, els quals habiten els boscos des de Rússia fins a Vietnam, ha crescut per primera vegada en més d'un segle. La població va tocar fons en l’últim cens realitzat en 2010 on es va comptabilitzar tan sols 3.200 individus, segons les organitzacions de defensa de la natura WWF i Global Tiger Forum. No obstant en el cens realitzat recentment ha elevat el nombre total fins als 3.890. Apuesta actualització, feta pública aquest dilluns, és un càlcul de mínims realitzat a partir de dades de la Unió Internacional de Conservació de la Naturalesa (UICN ) i dels últims censos regionales. Aquest augment pot atribuir-se a múltiples factors, com l'augment de les poblacions de tigres a l'Índia, Rússia, Nepal i Bhutan, les millores en els censos i l'augment de la protecció d'aquests mamífers, segons WWF .

"Per primera vegada després de dècades de declivi constant, el nombre de tigres està augmentant. Això ens dóna grans esperances i ens demostra que podem salvar espècies i els seus hàbitats quan els governs, les comunitats locals i els conservacionistes treballem junts", ha comentat el director general de WWF Internacional. La reunió que començarà aquest dimarts a Nova Delhi és part d'un procés que es va iniciar el 2010, quan els governs dels països on viuen els tigres es van comprometre a doblar les seves poblacions salvatges de cara al 2022 , l'anomenada meta 'TX2'. A meitat de camí per arribar a la meta de 2022, la reunió d'aquesta setmana és crucial per assegurar que els tigres tinguin un lloc en el futur d'Àsia. "És vital aconseguir un pla d'acció ambiciós per als propers sis anys", ha dit el líder de la Iniciativa TX2 de WWF, Michael Baltzer, i ha afegit que "s'ha frenat el seu declivi global, però encara no hi ha un lloc segur per a els tigres "." en el cas del sud-est asiàtic, en particular, hi ha el risc que desapareguin les poblacions de tigres si els governs no prenen mesures immediatament ", ha señalat. Els tigres estan classificats com 'en perill d'extinció' per la Llista Vermella d'Espècies Amenaçades de la UICN, a causa de la caça furtiva i la pèrdua del seu hàbitat. Algunes estadístiques sobre el comerç de la vida silvestre apunten que agents de l'ordre van capturar almenys 1.590 exemplars entre gener de 2000 i abril de 2014.

Notícia original

Noticies relacionades

Vídeo

3 comentaris:

  1. Hola Julia! M'alegra llegir aquest tipus de notícies. Com a companya de tota la resta d'éssers vius que viuen en el planeta, i a més, com a ésser racional que som els humans, és important cuidar el que tenim.
    Som capaços d'extingir espècies sols pels nostres beneficis propis, bé siga per decoració o per vestir-nos i hem de saber, que totes i cada una de les espècies que habiten a la Terra són importants. Pot ser que algunes realitzen més funcions vitals importants que altres, però això no comporta que nosaltres, els humans, tingam el poder d'escollir quines sí i quines no.
    Per això me n'alegra veure que també tenim la part positiva i podem recuperar allò que hem destruït.
    Sols espere que continuem salvant espècies en perill d'extinció.

    ResponElimina
  2. Hola Julia!
    És molt positiu veure que els governants facen alguna cosa per a evitar l'extinció d'éssers vius.
    Estem tan acostumats a escoltar la gran quantitat d'espècies en perill d'extinció que hi ha que quan alguna va repuperant-se ens alegegrem extremadament.
    Mai millor dit, "fa més el que vol que el que pot", així que continuem ajudant al planeta Terra.

    ResponElimina
  3. Hola Julia!
    És molt positiu veure que els governants facen alguna cosa per a evitar l'extinció d'éssers vius.
    Estem tan acostumats a escoltar la gran quantitat d'espècies en perill d'extinció que hi ha que quan alguna va repuperant-se ens alegegrem extremadament.
    Mai millor dit, "fa més el que vol que el que pot", així que continuem ajudant al planeta Terra.

    ResponElimina