dimecres, 27 d’abril del 2016

Els albins d'África: "fantasmes d'un continent"

L'albinisme és un defecte genètic que provoca la incapacitat de produir la substància que dóna el color a la pell, al cabell i l'iris de l'ull, la melanina. En els últims quinze anys, més de 75 persones amb albinisme han sigut assassinades a Tanzània i Burundi, i l'ONU va denunciar recentment que des de l'any 2007 s'estan estenent els atacs degut a la creença que tenen poders màgics i algunes parts del seu cos són poderosos ingredients per a pocions màgiques.

Per als seus ritus empren extremitats, orelles, genitals, nas i llengua de xiquets albins i inclús molts xiquets de bolquers són assassinats per a comerciar amb el seu cos com a simples símbols de bona sort, aconseguint la pell d'un xiquet albí en el mercat negre els 7.000 euros. La crueltat pot arribar a ser tan increïble que alguns són mutilats en vida perquè els fetillers creuen que els crits del xiquet fan augmentar el valor del seu cos. Altres, són violats sense escrúpols per hòmens i dones al pensar que les relacions sexuals amb un albí poden curar-los la sida.

En altres regions d'África no es comercialitza amb ells ni són assassinats però la ignorància fa que se'ls considere maleïts, sent rebutjats per tota la societat per por de ser contagiats o simplement per fàstic. Este rebuig fa que quan aconseguixen l'edat adulta els albins es casen entre ells per a protegir-se d'eixe ambient hostil, tenint fills amb la malaltia i augmentant el seu número. Per si açò no fóra prou els xiquets albins presenten un altre greu problema en África. Al no disposar de cremes protectores ni ulleres de sol que els protegisquen, les cremades solars en la pell i les lesions en els ulls solen ser una constant en les seues vides i, amb els anys, solen presentar precàncer en la pell i ceguera ocular.

Noticia original:
Los albinos de África: "fantasmas de un continente"

Noticies relacionades:
Albinismo En África: El Infierno De Ser Un Negro Blanco

Video:


2 comentaris:

  1. Aquesta noticia em pareix interesant i impactant perquè no coneixia que la gent d'Àfrica que hi viu amb albins els tractaren de manera tan cruel i que feren tot allò amb el seu cos.

    ResponElimina
  2. Aquesta noticia m´ha paregut molt interesant,ja que mai em pensava que maltractarien a la gent albina o la apartaren de la societat per el seu defecte. Tambè que feren amb el seu cos el que volgueren.

    ResponElimina