divendres, 8 d’abril del 2016

EL POPOCATÉPETL DESPERTA DE NOU


L'última gran erupció del Popocatépetl va ser durant el mes de desembre de l'any 2000 quan més de 40.000 persones van ser evacuades. Però dit volcà ha tornat a despertar. El Centre Nacional de Prevenció de Desastres de Mèxic, informa que el volcà Popocatépetl va registrar 134 exhalacions, cinc explosions de baixa intensitat i un sisme de magnitud 2.1 el passat 6 d'abril.

Durant la matinada d'aquest dimecres 6 es va observar incandescència sobre el cràter que va anar augmentant fins a produir una explosió que va generar una columna de cendra de més de dos quilòmetres d'altura. En conseqüència, s'esperen possibles de pluges de cendra de lleus a moderades a les poblacions properes o fluxos piroclàstics i de fang de curt abast.

El passat 2 d'abril es va realitzar un vol de reconeixement sobre el cràter, on es va notar que el dom de lava que havia sigut format el gener passat, s’havia destruït per donar pas a un cràter intern de 325 metres de diàmetre i aproximadament 50 metres de profunditat, (la qual cosa és mostra de la seva recent activitat).


Es preveu que el volcà continue amb activitat explosiva d'escala  baixa o intermèdia, la qual cosa manté el Semàfor d'Alerta Volcànica en groc. Per això les autoritats de Protecció Civil han marcat un radi de seguretat (en el qual estarà prohibida la permanència a la zona) de 12 quilòmetres.

NOTÍCIA ORIGINAL
http://www.informador.com.mx/mexico/2016/654469/6/reportan-cinco-explosiones-de-baja-intensidad-en-el-popocatepetl.htm
http://elpais.com/elpais/2016/04/04/videos/1459784435_669087.html

NOTÍCIES RELACIONADES
- Terratrèmol que es nota a Melilla i a Màlaga 

VÍDEO


1 comentari:

  1. Hola Rosanna!Pense que has escollit un tema acertat,ja que,gràcies a aquestes informacions,juntament amb la educació i la actual tecnología podem millorar la nostra vulnerabilitat.També hi pense que deuríem ajudar a aquells països que no poseeixen aquests factos per millorar la seua vulnerabilitat,ja que estan molt exposats a aquestos riscos inters.

    Salutacions!

    ResponElimina