dimecres, 22 d’octubre del 2014

Una mescla errònia, culpable de la mort de 15 xiquets en Síria




La Organització Mundial de la Salut ha analitzat el que va causar que a mitjans de setembre, moriren 15 xiquets menors de dos anys, després de prendre la vacuna de la varicel.la. La mort d'aquests xiquets va ser deguda a que mesclaren la vacuna d'aquesta i la vacuna de la rubèola  amb Atracurium, un relaxant muscular, en lloc de fer-ho amb el dissolvent adequat. Les mescles errònies es van distribuir en quatre equips de vacunació durant el segon dia de la campanya d'immunització en Idelb.

 En vista dels falliments i a l'espera d'aclarir la situació, Nacions Unides suspengué la campanya de vacunació contra la varicel.la en aquesta zona de Síria. La OMS recorda que la vacunació es una de les necessitats de salut més bàsiques i fonamentals ,sobre tot en situacions d'emergència, per tal de protegir a les poblacions del risc de contraure una enfermetat que siga altament contagiosa.  Pot causar complicacions greus, com la minigitis i la pneumònia, arribant a ser molt més letals en països amb desnutrició i deficient accés a l'atenció sanitària, on la infecció pot matar fins un 10% dels afectats.

La OMS insta a tots els professionals sanitaris a que recuperen la confiança en les vacunes i asseguren el accés a les mateixes a tots els xiquets.


Noticia principal 

Noticia relacionada

Noticia relacionada


Vídeo:

1 comentari:

  1. Aquesta noticia m'ha impactat molt ja que la mort de quinze menors de Síria és un tema de gran importància a tractar, i amb més motiu si és causada per una negligència mèdica.
    A més pense que podria haver-se evitat si la vacuna hagués estat feta d'una manera convencional i no amb un relaxant muscular. Cal tindre en compte que la vida de les persones no és cap joc i no es pot permetre ninguna errada. En aquest cas la errada va provocar no sols aquestes morts sinó que van quedar molts menors per vacunar i aquest fet va empitjorar l'estat de salut d'aquests.

    ResponElimina