dimecres, 22 d’octubre del 2014

Romero vol donar sang per a ajudar a altres infectats d'èbola

Romero vol donar sang per a ajudar a altres infectats d'Èbola







La auxiliar d'enfermeria,Teresa Romero, que es va cintagiar d'Èbola, ja pensa en com ajudar donan el seu plasma sanguini per a que puga ser utilitzat en un altra persona contagiada. Així ho va asegurar la seua amiga Teresa Mesa en una conversació en EL PAÍS: “No se si se li ho han demanat, però ella li ha dit al seu home que està disposta a fer-ho “. Fernando Simón, portaveu del comité de crisis creat pel govern, aclaró que: “ no es tenen moltes evidències de si serveix o no, ni de quan és el moment adecuat per a gastarlo “. A Romero li van fer un anàlisis el pasat dumenge, i està declarada oficialment lliure de virus. L'Èbola és molt agressiu i ataca als organs vitals, en el cas de Romero, li ha prouduit edema pulmunar,però està millorant rapidament dels seus problemes respiratoris.

Echevarria considera que el tratament en plasma és molt menys relevant que el antiviral experimental que també li se ha administrat a Roemero,La inmunoterapia és molt coneguda en altres enfermetats infeccioses,i sabem que quant l'enfermetat ja está declarada l'efecte és molt escas si és algun. És més preventiu que terapèutic, en el sentit de que es pot administrar com profilaxis o quan encara hi ha poc virus”, va explicar ahir. “El tratament amb antivirals és més important, i no podem descartar que el antiviral haja contribuit a la recuperació”,va anyadir.

Tots aquests trataments, ademés de atres com el Zmapp i el Zmab, son experimentals, és dir, encara tenen que pasar ensajos clínics per a demostrar la seua eficacia, va recordar. A pesar que el tratament amb plasma va ser gastat desde el primer brot d'èbola, en 1976, fins ara no s'havien donat les condicions per a fer investigació. El fet de que haja pacients en països desarrollats, i en concret tres en el l'hospital Carlos III, és “una experiencia absolutamente única”.







http://www.abc.es/salud/noticias/20140408/abci-claves-brote-virus-ebola-201404072224.html




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada