divendres, 3 d’octubre del 2014

L'ONU veu alta probabilitat que el fenòmen ‘El Niño' calenta el planeta aquest any


Els científics xifren en un 75% les possibilitats que arribi a final d'any 
'El Niño' puja la mitjana de temperatures i s'associa a sequeres i inundacions 
L'Organització Meteorològica Mundial (OMM), pertanyent a les Nacions Unides, va afirmar que hi ha una probabilitat del 60% que es produeix el fenòmen meteorològic conegut com 'El Niño' entre juny i agost d'aquest any i que aquesta possibilitat aumenta entre el 75 % i el 80% l'últim trimestre del 2014. 
'El Niño' es caracteritza per temperatures poc càlides de la superfície de l'oceà a la part central i oriental del Pacífic tropical, el que repercuteix de forma important sobre el clima de moltes parts del món i eleva les temperatures de tot el planeta. Depèn essencialment de la interacció entre l'oceà i l'atmosfera 
Es tracta d'un fenòmen natural recurrent entre dos i set anys i l'últim va ocórrer entre agost de 2009 i maig de 2010 El seu fenomen oposat és 'La Niña', que està associat al refredament. 
Control vía satélite del fenómeno del “Niño”. 1998
El secretari general de l'OMM, (Michel Jarraud) va assenyalar que el coneixement sobre 'El Niño' i 'La Niña' ha augmentat en els últims anys, el que ha permès desenvolupar serveis climàtics per prevenir a la població i que els governs facin plans de contingència en agricultura, gestió de l'aigua, salut i altres sectors sensibles al clima. "Seguim sent vulnerables a aquesta força de la naturalesa, però podem protegir-nos i estar millor preparats", ha afegit. 


1 comentari:

  1. M'ha semblat una notícia molt entretinguda i interesant, ja que no sabia de que tractava "El Niño" ni "La Niña".

    ResponElimina