divendres, 17 d’octubre del 2014

El "Ébola" que afecta als anfibis




Els causa hemorràgies internes, úlceres, necrosi de pell i múscul i afecta alguns dels seus òrgans fins que agonitzen i moren. Les poblacions de sis espècies d'amfibis del nord d'Espanya estan sent devastades per virus molt agressius les primeres víctimes de les quals van ser detectades per primera vegada en 2005. Des de llavors, un equip internacional liderat per científics del Museu Nacional de Ciències Naturals ha realitzat un seguiment del comportament d'estos patògens molt pareguts entre si, que estan infectant a amfibis, rèptils i peixos en el Parc Nacional de Pics d'Europa i a Galícia.

De les sis espècies d'amfibis en què s'estan registrant morts massives, tres s'estan portant la pitjor part. El renoc llevador comú, el renoc comú i el tritó alpí estan ja a la vora del col·lapse en algunes poblacions d'Astúries. Bosch, que investiga les malalties que afecten els amfibis des de 1999, no dubte a qualificar la situació de les poblacions estudiades com «catastrófica» i a comparar els danys que estos agressius virus causen en l'organisme dels amfibis amb què l'ebola provoca en els humans. Les majors taxes de mortalitat en zones de muntanya, afig, es produïxen a l'estiu, quan fa més calor.
Ranavirus pareguts han causat mortaldats massives en amfibis d'Amèrica, Europa, Àsia i Austràlia des de fa més de 20 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada