divendres, 24 d’octubre del 2014

Europa acorda una retallada del 40% en les emissions de CO2 per al 2030

Els líders de la Unió Europea han arribat aquest divendres un acord unànime en matèria d'energia i canvi climàtic per al 2030: una retallada del 40% de les emissions de diòxid de carboni (CO2), una quota de renovables del 27% i un objectiu del 25% d'eficiència energètica, així com un impuls de les interconnexions.
Amb aquest acord, la UE pretén donar seguiment al triple objectiu que es va fixar per al 2020 (20% de retallada d'emissions, 20% de renovables, i 20% d'estalvi energètic).
D'acord amb l'Organització Meteorològica Mundial (OMM), la concentració de gasos d'efecte hivernacle presents a l'atmosfera va assolir un màxim sense precedents el 2013.
Molts dels polítics que han participat en aquest acord, afirmen que són unes mesures molt ambicioses i efectives des del punt de vista del cost.
Així mateix, han explicat que la decisió té com a elements 'la justícia perquè tots els països contribueixen en funció de la seva prosperitat i la seva capacitat, la solidaritat perquè hi ha suport addicional per als països amb renda per càpita inferior a la mitjana i un esperit d'empresa perquè els diners ha de gastar de manera rendible '.
Per la seva banda, el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha comentat que aquestes mesures són eficients per lluitar contra el canvi climàtic.

Notícia original

Notícies relacionades:

Notícia 1

Notícia 2

Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada