diumenge, 5 d’octubre del 2014

El peix zebra permet investigar el mecanisme del Ebola






Les infeccions estan distribuïdes per tot el món, amb exemples com l'Ebola o el dengue. Els mecanismes d'infecció dels virus hemorràgics són molt diversos i la manca d'un organisme model per a l'estudi de la infecció ha limitat la investigació. Un equip d'investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha mostrat que el peix zebra pot servir com a organisme model per investigar patògens i malalties gràcies a la seva transparència.


Aquests peixos s'ha pogut veure per primera vegada processos de gran importància. El potencial del peix zebra (Danio rerio), cada vegada més utilitzat en el camp de la biomedicina, com a organisme model per dur a terme investigacions.

Els investigadors han pogut analitzar com el virus genera una resposta inflamatòria en els peixos, gràcies a la transparència d'aquests peixos s'ha pogut veure  processos de gran importància  a nivell cel·lular, aixó brindarà la possibilitat de millorar el coneixement que actualment tenim d'algunes malalties produïdes i incrementar les possibilitats de trobar noves dianes terapèutiques.

Video: El modelo animal Pez Cebra (danio rerio) 


Noticia Original

1 comentari:

  1. M'ha paregut molt interessant perquè no sabia que algun ésser viu podia fer això. M'ha agradat molt.

    ResponElimina