dimarts, 7 d’octubre del 2014

ELS DESCOBRIDORS DE COM S'ORIENTA EL CERVELL GUANYEN EL NOBEL DE MEDICINA

Els investigadors John O'Keefe i el matrimoni May-Britt i Edvard Moser han recibit el premi Nobel De Medicina  per descobrir les cèl.lules que componen el sitema de posicionament del cervell.
El treball que han realitzat ens ajuda a saber on estem i aon volem anar. 
Els premiats han descubert el nostre GPS intern del cervell i han demosgtrat l'estatura detallada a nivell celular que es la base de les funcions cognitives complexes ha anunciat el  Comité del Nobel.


John O'Keefe profesor de la University College de Londres, va descobrir el 1971 un tipus de cèl.lules nervioses. És tractava de les primeres neurones de posicionament. Eixes cèl.lules és trobaven en l'hipocamp. L'hipocamp és una de les parts més internes, millor conservades i primitives del cervell. I on és troba tot el sentit de l'orientació i el posicionament. El 2005 el treball d'O'Keefe es va veurer reinvindicat quan Edvard i May-Britt van descobrir un nou component del GPS cerebral que es tractava de les cèl.lules red un sistema d'interconnectat de neurones que determinen la posició i ens ajuden a trobar un camí determinat.

El descobriment del posciionament del cervell suposa un canvi de paradigma per a entendrer un grup de cèl.lules especiatlitzades que s'encarreguen de tasques cognitives complexes i obri una vía
per entendrer la memòria, el pensament i la nostra capacitat de planejar.

Noticia original
Altres noticies
VIDEO

1 comentari:

  1. M'ha resultat molt interesant aquesta noticia ja que reconeixen el treball de 3 científics molt importants i que han decidit treballar en una matèria molt per descobrir com es el cervell, el òrgan més misteriós del cos

    ResponElimina