divendres, 24 d’octubre del 2014

El mosquit tigre, responsable del dengue, s'estén per la costa espanyola

El mosquit tigre, causant del dengue, s'ha estés per un terç de la superfície catalana, també per la Comunitat Valenciana i Balears. El bon temps accelera l'activitat biològica de l'insecte, avançant l'eclosió dels ous, i per tant, multiplicant els vectors d'infecció. Ajuntaments de Catalunya inicien actuacions de control de plagues contra l'Aedes albopictus centrats en tractaments amb larvicidas i campanyes de sensibilització de la societat. El mosquit Aedes aegypti nia en els depòsits d'aigua, aigua en tests, cendrers, abeuradors, carretons o fonts ornamentals. Pel que es recomana evitar, en tot el possible, l'acumulació d'aigua, sobretot en espais privats, perquè en un 80% dels casos és on habita l'insecte.


Què és el dengue?


 El dengue és una infecció vírica transmesa per la picadura de les mosquits femelles Aedes infectades, pròpia de zones tropicals, encara que ja s'estén per la conca mediterrània i zones interiors d'Espanya. Hi ha quatre serotips de virus del dengue (DONEN 1, DONEN 2, DONEN 3 i DONEN 4) . Els símptomes apareixen 3-14 dies (mitjana de 4-7 dies) , sent semblants als de la grip.


En el cas de sospitar haver contret l'escarafalls, acudisca urgentment al centre de salut, perquè té un ràtio de 5% de morbiditat en els afectats que no es tracten.


 Fins al moment no hi ha cap medicina que remeie la malaltia, sinó que s'alleugen els símptomes, es realitzen transfusions de sang, en cas de ser necessàries, i s'observa desenrotllament del pacient.
 

Noticia original:


Noticia relacionada:



Temas de salud-Dengue

Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada