lunes, 6 de octubre de 2014

Japó inicia el primer assaig de retina artificial amb cèl.lules mare.

JAPÓ INICIA EL PRIMER ASSAIG DE RETINA ARTIFICIAL AMB CÈL.LULES MARE.

Investigadors japonesos han realitzat el primer implant en humans de cèl.lules mare pluripotents  induides (http://es.wikipedia.org/wiki/Potencia_celular#Pluripotencia). Les cèl.lules  mare es van  obtindre de la pell de la pacient i foren re-programades en el laboratori per a convertir-les en cèl.lules de retina.
Durant la intervenció s'ha implantat una làmina de cèl.lules del epiteli pigmentari (http://es.wikipedia.org/wiki/Epitelio_pigmentario_retinal) de la retina. Per el moment, la pacient encara no ha experimentat ningun efecte secundari després de la operació.
Kurimotohttp (://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Personajes_de_DNA%C2%B2#Ami_Kurimoto) ha realitzat la intervenció apnees quatre dies després  de que un comitè sanitari donara llum verda als investigadors a utilitzar esta tècnica de forma experimental després d'haver-se provat amb èxit en monos i ratolins.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=d5rH1wxUtL4

NOTICIES RELACIONADES: 1.http://crio-cord.com/es/qu%C3%A9-son-las-c%C3%A9lulas-madre/informaci%C3%B3n-general-1?gclid=CPuZmMC_l8ECFUnlwgodZKgAVQ
2.http://www.abc.es/salud/noticias/20130723/abci-logran-reparar-celulas-madre-201311291219.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario