dijous, 16 d’octubre del 2014

ELS PERILLS DE LA MATERNITAT DE DONES MAJORS.

Al parlar del ADN, el que defineix cada una de les nostres característiques com sers vius, més val utilitzar també un cognom. Perquè a demés del ADN de la cèl·lula, cada individu posseeix des de que es embrió amb un ADN mitocondrial.
Un estudi revela un nou aspecte fins ara desconegut de la maternitat de dones més majors, cosa que esta de moda en les ciutat occidentals.
Encara que ja es sabia que ser fill de una mare major de 38 augmentava el risc de alteracions cromosòmiques, ara també es sap un nou risc degut a la presencia addicional de alteracions del ADN mitocondrial.
Les mutacions del ADN mitocondrial estan associades a més de 200 malalties i contribueixen a altres com el càncer, la diabetis, el Pàrkinson o Alzhéimer. Com explica Keteryna Makova, els mitocondris afecten a òrgans com el cor, els músculs o el cervell. Per aquesta raó les malalties mitocondrials són molt greus i devastadores, a més de tindre falta de cura en la majoria dels casos.
Un expert llança un missatge tranquil·litzador, remarca que són patologies molt poc freqüents.
Per a les persones que si tindrà una implicació més directa este descobriment es per a les dones que ja pateixen una malaltia mitocondrial.
L'edat de la primera maternitat ha anat augmentant successivament en els últims anys en Espanya. Segons les últimes dades de les estadístiques la dona espanyola té el seu primer fill a una edat mitjana de 32,2 anys.

Noticia original.

Noticia relacionada. 

Noticia relacionada. 

Vídeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada