dilluns, 20 d’octubre del 2014

El cos com a carregador de bateries

Hui en dia, als laboratoris s’ha convertit en una obsesió el fet de que busquen alternatives per a que deixem d’estar pendents dels endolls, i poder carregar el mobil, tablets i ordenadors portàtils amb el nostre cos mitjançant implantes medics i sensors per a controlar la salut.

Equips d’investigació están proposant diversos sistemes per a generar xicotetes quantitats d’energia i poder alimentar dispositius d’ús domestic.  Aprofita el moviment,  el calor del cos i la suor per a conseguir energía.

En l’Universitat de California han disenyat una biobateria amb forma de tatuatge que actua com a sensor per a controlar l’estat del deportista i aprofita també aprofita el suor per a generar electricitat. Acò te un inconvenient, i es que tens que fer-te varies proves de sang al dia, però per sort van fer un sistema més comode i senzill per a mesurar-la.

En la Escola de Tecnologia Superior de Montreal aprofiten el moviment de la mandibula per a obtindre energia en dispositius xicotets, per exemple, en la revista Smart Materials and Structures expliquen que en un dinar es poden generar 7 microvatis.

Notícia original

Noticies relacionades:
-Energia cinetica
-Energia de propulsió

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada