dijous, 23 d’octubre del 2014

Un gen protegeix les llatines del càncer de mama

El càncer és una malaltia en la qual l'herència genètica que rebem dels nostres pares, avis i avantpassats més llunyans pot augmentar les possibilitats de patir un tumor. Afortunadament també hi ha variants genètiques que funcionen com un escut contra alguns càncers , disminuint el risc de desenvolupar la malaltia . Això és exactament el que acaba de descobrir un nou estudi amb dones llatines als EUA , Mèxic i Colòmbia. Una mutació que porten al voltant del 20 % de les llatines redueix el risc de patir un tumor de mama en un 40 %. Tenir dues còpies d'aquesta variant genètica redueix el risc fins a un 80%.

L'estudi, publicat a Nature Communications, és el començament d'un nou misteri. Els experts dels EUA, Colòmbia i Mèxic que l'han fet no saben per què la nova variant protegeix contra tumors.

" Si aconseguim utilitzar aquests resultats per a entendre millor com això protegeix davant el càncer de mama negatiu a receptors d'estrogen seria molt interessant , ja que ara mateix no hi ha manera de prevenir aquest tipus de tumors ", diu Elad Ziv.

Al principi, diu, "pensàvem que les dones d'origen europeu tenien una variant que augmentava el seu risc de tenir càncer de mama, però el que veiem ara és que les dones descendents de nadius americans i les llatines tenen una variant que els protegeix ".





Font d´informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada