dijous, 23 d’octubre del 2014

Comença la XXVIII Campanya Antàrtica Espanyola



La XXVIII Campanya Antàrtica Espanyola ha començat hui amb l'eixida del Vaixell d'Investigació Oceanogràfica Hespèrides rumb a l'Antàrtida.
L’Hespèrides ha començat hui la seua campanya que durarà sobre 100 dies i participaràn 70 investigadors procedents d'universitats i centres d'investigació de 12 països. En total, participaràn unes 150 persones.
El grup, arribarà previsiblement el 30 de novembre a l'Antàrtida per a l'obertura de les dos bases antàrtiques espanyoles, Base Antàrtica Gabriel de Castella i Juan Carlos I, i es preveu que la Campanya finalitze l'1 de març de 2015.
Nou dels 15 projectes de la campanya antàrtica espanyola estan finançats pel Ministeri d'Economia, que aporta 4 milions d'euros, dels 6 projectes restants, un està finançat per la Unió Europea, tres els realitzaran grups d'investigació de Bèlgica (en la base Gabriel de Castella) , Japó (en la Península Byers) , i Alemanya (en col·laboració amb un grup espanyol en la base Juan Carlos I) , i els dos últims són projectes d'investigadors espanyols que s'efectuaran en les bases argentines de les Illes Shetlands del Sud i en el vaixell oceanogràfic alemany Polarstern.

Notícia original:


Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada