dilluns, 6 d’octubre del 2014

L'OLMO BICENTENARI

Pantalones un om del  Real Jardín Botánico de Madrid. Els conservadors porten dècades vigilant-ho a la cerca de senyals de la greu enfermetat que ha acabat amb tots.  Pantalons resistia imponent a l'amenaça del fong de la grafiosis, capaç d'acabar amb ell amb apenes una setmana. Mariano Sánchez va descubrir que Pantalones als seus 225 anys estaba malalt. 

Després de les anàlisis pertinents ( toma de mostres, extracció de l'ADN) van demostrar que es tracta de l'espècie més virulenta del fong. És com si Pantalones estiguera en la UCI. Les rames afectades s'han d'anar tallant per a que l'enfermetat no s'espandisca arreu de tot l'om.
 Sánchez  tècnic de CSIC comenta que l'escarabat tan sols en que contiga una espora pot ser la fí de Pantalones.  



Ara Pantalones està estable. Van tallant-li rames i li possen injeccions. El tratament costa uns 3.500 euros al any. La pròxima primavera sabrem si Pantalones resisteix.

1 comentari:

  1. M'ha resultat molt interesant este post ja que comenta un arbre molt important a conservar amb més de dos segles de historia que està siguent atacat per un fong i que seria una gran perdua històrica per a tots.

    ResponElimina