dijous, 23 d’octubre del 2014

        Els pous  ‘Fracking’

Els pous  ‘Fracking’ defectuosos contaminen l’aigüa subterrànea

L'augment de la producció de gas natural mitjançant tècniques de fractura hidràulica o 'fracking'  ha causat des del seu començament una gran preocupació a causa de les conseqüències ambientals que pogués tenir.
No obstant això, els problemes de contaminació provenen de fallades en la construcció de la coberta protectora del pou en els primers metres del pou vertical més que de la tècnica de la fractura hidràulica en si, segons un estudi recentment publicat per la revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences '(PNAS).

La investigació, realitzada per científics de la Universitat de Duke (EUA), va analitzar en total 133 mostres provinents de pous d'aigües subterrànies de consum humà.

"En general, les nostres dades suggereixen que on ha ocorregut la contaminació per una fuita de gas natural, aquesta es deu amb la major probabilitat a problemes d'integritat del pou en temes de cimentació o de la recoberta del pou", explica Tomas Darrah, de la Universitat de Duke.

Els seus resultats son de gran importancia per a l’avanç de la tècnica en noves àrees en les que s’esta plantejant la producció de gas natural mitjançant la tècnica del ‘fracking’

Però en cap cas hem vist migració del gas induïda per la perforació horitzontal o per la fractura hidràulica l'estrat d'esquist en profunditat ", asseguren els autors.

Noticia relacionada


Noticia relacionada


Noticia original


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada