diumenge, 12 d’octubre del 2014

DESCOBERTA LA CAUSA DE LA INFECIOSITAT DEL VIH



Gran part de la capacitat canviant del 
VIH per a poder fugir del sistema immunitari i de les diverses vacunes elaborades contra aquest, es troben al caràcter canviant de la seua coberta.
És per aquest motiu que, la descripció detallada d'un grup de científics de la Universitat de Yale del moment abans que el virus infecta a la cèl·lula, resulta de gran utilitat per poder progressar en la investigació contra el VIH.

Els investigadors han detallat minuciosament aquest moment, centrant-se sobretot en dues proteïnes, la gp120 y la gp40, que constitueixen la davantera del virus a l'hora d'unir-se a una cèl·lula i poder introduir-li el seu material genètic. Aquesta davantera, tot i això, apareix amagada a dintre de la coberta, i solament es mostra en el moment en què hi ha contacte entre les dues membranes.
Açò es deu al fet que a diferència de la coberta, que no es pot detectar pels anticossos naturals ni artificials, aquesta estructura d'atac sí que és detectable, per aquest motiu el virus tracta d'amagar-la el major temps possible a fi d'evitar la seua detecció.

Aquesta descripció suposa un gran avanç en l'erradicació del VIH, ja que si aconseguírem impedir que el virus adopte la forma oberta en què l'estructura d'atac hi treballa, podrem impedir que aquest es desenvolupe dins del nostre cos.
Molts científics senyalen que és açò el que ocorre en les persones que encara que estiguen infectades del VIH, el mantenen controlat sense necessitar medicació.Ho expliquen alegant que els anticossos d'aquestes persones tindran la capacita d'evitar que el virus adopte la forma oberta.


Notícies relacionades:


Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada