dilluns, 13 d’octubre del 2014

Troben un mètode per augmentar la fabricació de cèl · lules mare pluripotents.


A la Universitat de Nova York (NYU) s'ha trobat la manera d'augmentar la fabricació de cèl·lules mare pluripotents , mitjançant compostos coneguts com la vitamina C.
S'han fet proves amb ratolins i s'ha augmentat la eficiència de fabricació en més de 20 vegades, això permetrà avançar en la investigació amb cèl·lules mare de forma segura, sobre tot en el camp de la medicina regenerativa de teixits a més de la possibilitat d'estudiar els mecanismes de programació de cèl·lules mare en alta resolució.


Procés de producció de cèl·lules especialitzades a partir de cèl·lules mare.


El mètode estàndar per a la reprogramació de cèl·lules és conegut com a iPSC, que consisteix en agafar una mostra de cèl·lues d'una persona, les quals serien iduides per a convertir-se en iPSCs, per mitjà d'uns certs gens ( Oct4, Klf4, Sox2 i myc ) que són capaços de gerar cèl·lules immadures que serien estimulades per a madurar fins a aconseguir el tipus de cèl·lula desitjada. Però aques procés presenta molts obstacles, com la baixa eficiència o l'alteració de gens en el intent d'augmentar-la.

Així l'esquip d'Stadtfeld va investigar una forma menys invasiva i van investigar compostos que modulen els enzims presents a la majoria de les cèl·lules, alguns dels quals regulen processios relacionats amb el creixement cel·lular, un d'aquests compostos és la vitamina C. La vitamina C ajuda a la producció de iPSCs, ja que activa enzims que remodelen la cromatina. També  van investigar altres compostos que influeixen en les vies de senyalització Wnt i TGF-beta. Així combinant els tres compostos, vitamina C i els dos que actuen en Wnt i TGF-beta s'ha aconseguit augmentar la eficiència de producció de iPSCs d'un 1% fins un 80%.


Noticia original

Noticia relacionada

Video de iPSC:


1 comentari:

  1. Hola Ana, aquesta noticia m'ha resultat interessant ja que les cèl·lules mare pluripotents són importants i necessàries en el nostre organisme així que un projecte que ajude a regenerar i crear aquestes cèl·lules és molt important per a la bona qualitat de vida i el bon manteniment del organisme. El procés mitjançant el qual es creen noves cèl·lules no el coneixia i m'ha paregut curiós ja que es un procés complicat i costós.

    ResponElimina