dijous, 23 d’octubre del 2014

Desgel en l'Antàrtida


Les observacions dutes a terme durant els últims 3 anys amb ajuda del satèl·lit CryoSat, de l'Agència Espacial Europea (ESA) , han permés descobrir que l'Antártida està perdent cada any 159.000 milions de tones de gel.



Les dades del CryoSat analitzades confirmen que les zones més afectades per la ràpida desaparició del gel es troben en l'oest de l'Antàrtida, pròximes al Mar d'Amundsen, unes dades que coincidixen amb l'estudi difós el passat 12 de maig per experts de la NASA sobre la progressiva desintegració de les principals glaceres d'esta zona del continent antàrtic.




Els autors calculen que entre 2010 i 2013, l'Antàrtida occidental, Antàrtida oriental i la Península Antàrtica van perdre 134,3 i 23 milions de tones de gel cada any, respectivament. El desgel observat en estes tres zones és prou per a provocar una elevació del nivell del mar a escala global de 0,45 mm per any. 

La taxa mitjana del gel en l'Antàrtida Occidental s'ha incrementat en comparació amb mesures anteriors, i la pèrdua anual d'esta zona és ara un 33% més alta que calcula en els cinc anys anteriors a l'inici del treball de CryoSat.


Notícia original:


Noticies relacionades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada