diumenge, 12 d’octubre del 2014

Un 95% dels espanyols respiren aire contaminat

Segons l’Informe anual de la qualitat de l’aire s’informa de que el passat 2013 un total de 44’8 milions de persones espanyoles van respirar aire contaminat, el que ve a ser el 95% de la població segons l’Organització Mundial de la Salut, però si agafem de referència a la UE les estadístiques canvien a un 36%, el qual serien 17,4 milions de persones. Aquesta informació varia degut a que aquesta xifra ja supera els límits legals i no volen crear situacions d’alarma.
S’han registrat uns 20.000 morts prematures degut a la contaminació, huit vegades mes que les morts per accidents de tràfic.
Els contaminants que provoquen mes problemes de salut son: les partícules en suspensió (PM10 y PM2,5), que es troben mes a Castilla-La Mancha, Murcia, sud-oest de Madrid i gran part de Catalunya; el diòxid de nitrogen (NO2), que es troba a Barcelona, Madrid, València, Murcia y Granada; l’ozó troposfèric (O3) que es el mes greu esta mes generalitzat i posa en perill la salut de tota la península i el diòxid de sofre (SO3). Demés, als ecologistes en accio també els preocupa el benzopirens, un cancerigen molt potent.
Aquest problema prové del tràfic rodat, les centrals termiques, l’activitat industrial concretament del petroli,i del trafic maritim.

Noticia original

Noticies relacionades:
 -Público.es

 -Universia



Video:

3 comentaris:

  1. Em pareix una noticia motl interesant i considere que el video es molt adecuat.

    ResponElimina
  2. La notícia tracta sobre un tema molt interesant, curiós i llamatiu; el vídeo em pareix aducuat per a aquesta notícia, és molt interesant.

    ResponElimina