dissabte, 25 d’octubre del 2014

Torna a caminar un home amb paràlisi després d'una teràpia pionera. 

Darek Fidyka torna a caminar pel seu propi peu quatre anys deprés d'haver patit una punyalada a traïció que va tallar en dos la seua mèdul.la espinal. L'home de 38 anys afirma que es una sensacií increïble, com tornar a naixer.

Curiosament la clau de la recuperació es deu pel seu nas, Sona a broma però es deveres, més concretament a les cèl.lues dlia envolvent olfactòria, que tenen una gran capacitat regenerativa. Els cirugians vans extraurer unes cèl.lules i dos setmanes després aquestes van ser implatades per davall de la lesió medul.lar.

Al cap de 6 mesos Darek ja donava els seus primers pasos, i al cap de dos anys ja era capaç de conduir. El professor Geoffrey Raisman  de la  Universitat de Neurología de Londres admiteix estar molt content amb els progres i assegura poder vençer la paràlisi pròximament. Raisman esta convençut que amb els  trataments CGEO no sols podran servir per a lesions medul.lars sino també en casos de paràlisis cereblar, ceguera i sordera.

Noticia original

Altres
video

1 comentari:

  1. Hem pareix una noticia molt interesant i he trobat una pàgina on dona informació sobre aquest tema també. Es aquesta: http://penyagoloseta.blogspot.com.es/2014/04/pacients-amb-paraplegia-recuperen-el.html

    ResponElimina