dimecres, 22 d’octubre del 2014

Implantar cèl·lules mare cura la ceguera als pacients amb malalties de retina


Des que van ser descobertes les cèl·lules mareembrionàries en 1981, s'han investigat àmpliament les seves aplicacions per a regenerar teixits, substituir les cèl·lules en pacients amb diabetis i vessament cerebral i tractament de trastorns mentals com el Parkinson i l'Alzheimer. Però açò ens du a plantejar-nos preguntes relacionades amb la seguretat, com, per exemple, si  poden formar tumors, si es produeixen reaccions immunes o si hi ha algun risc de convertir-se en tipus de cèl·lules no desitjades.


Una investigació publicada a The Lancet és la primera evidència que les cèl·lules mare poden ser segures a mitjà termini en éssers humans. L'estudi descriu 18 casos de pacients amb malalties que causen ceguesa, gràcies a l'implant de cèl·lules en els seus ulls, han recuperat la vista.
El judici es va centrar en regeneració de cèl·lules de la retina.
Això va ser investigat en nou pacients que van patir Stargardt, que és la malaltia hereditària. Altres nou pacients tractats foren degeneració macular, associat amb l'edat i s'estenia entre 21 i 70 anys. Tant la maklaltia de Stargardt i la degeneració macular són les principals causes de ceguesa, juvenil i adulta en el món desenvolupat, i fins ara no hi havia cap tractament eficaç per combatre-les. Els resultats indiquen que als tres anys des del trasplantament, la meitat dels pacients van recuperar la visió.





Font principal d'informació

noticia relacionada

noticia relacionada




1 comentari:

  1. Ma paregut un bloc molt interesant i en cas de que em pasara aixo recurriria a eixa solució

    ResponElimina